İzbilim Koleji muhteşem bir törenle Atatürk'ü andı

Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde yüzlerce davetli ve velinin katıldığı törende duygusal anlar da yaşandı.

İzbilim Koleji Anadolu Lisesi Esra Yıldırım’ın yönettiği programda öğrenciler ve öğretmenler rol aldı.

Atatürk’ün doğumundan öğrenim yaşamına, askeri ve siyasi başarılarından Cumhuriyetin kuruluşuna, gençlere gösterdiği hedeflere kadar tüm süreçler, lirik, epik ve dram tadında sahnelendi.

Öğrencilerin birer profesyonel gibi rolünü oynadığı program esnasında seyircilerin, velilerin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Birçok sahnenin salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandığı programın sonunda İzbilim Koleji yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz da teşekkür konuşması yaptı. Yavuz, konuşmasında ‘İzbilim Kolejini kurarken; Atatürk’ün; “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir, sözü” ilham kaynağımız olmuştu. O yüzden de logomuzda ‘bilimin izinde’ mottosu ve adımızdaki “iz” bu ilhamdan alır kaynağını… Bugün burada yüreği Atatürk sevdasıyla çarpan, yolu Atatürk’ün düşünceleriyle aydınlanan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin programını heyecanla, gururla izledim. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bundan sonra da Atatürk’ün ve bilimin izinde sonsuza kadar ilerlemeye devam edeceğiz.